Datum objave: 23. listopada 2024.
Kategorija: Naslovnica

Od zrna do kruha

lis 23, 2024 | Naslovnica

U petak, 11. listopada 2024. učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama obilježili su Dane kruha  i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon razgledavanja različitih vrsta zrna, u goste su pozvali školsku kuharicu koja ih je vrlo rado poučila o procesu izrade kruha. Pokazala im je glavne sastojke: brašno, vodu, sol, kvasac i malo ulja i upravo pred njima jedan zamijesila. Uskoro je školske hodnike ispunio raskošan, predivan miris toploga kruha. Učenici su zatim isti blagovali uz razne slatke i slane namaze. Naučili smo kako praviti kruh i paziti da ga ne bacamo, već iskorstimo na najkreativnije načine.

Fotogalerija: Od zrna do kruha  

Autorica teksta: Maja Šokota, mag.prim.edu.

Pročitajte još

Protokol o kontroli ulaska i izlaska u školskim ustanovama

U svrhu jačanja sigurnosnih mjera u školama Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih donijelo je Protokol o kontroli ulaska i izlaska u školskim ustanovama.  Dana 7. siječnja 2025. godine ravnatelj OŠ Petra Preardovića g. Ante Barać donio je nova sigurnosna pravila...

Poziv na prijavu za Centar izvrsnosti iz fizike

Poziv na prijavu za Centar izvrsnosti iz fizike

Dragi učenici i roditelji, Centar izvrsnosti iz fizike započinje s radom 25. 10. 2025. i održavati će se subotama u OŠ Bartula Kašića. Sve učenike od 4. – 8. razreda koji su zainteresirani za upis molimo da ispune slijedeći obrazac ili se jave prof. fizike Sanji...

Skip to content