Datum objave: 23. listopada 2024.
Kategorija: Naslovnica

Od zrna do kruha

U petak, 11. listopada 2024. učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama obilježili su Dane kruha  i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon razgledavanja različitih vrsta zrna, u goste su pozvali školsku kuharicu koja ih je vrlo rado poučila o procesu izrade kruha. Pokazala im je glavne sastojke: brašno, vodu, sol, kvasac i malo ulja i upravo pred njima jedan zamijesila. Uskoro je školske hodnike ispunio raskošan, predivan miris toploga kruha. Učenici su zatim isti blagovali uz razne slatke i slane namaze. Naučili smo kako praviti kruh i paziti da ga ne bacamo, već iskorstimo na najkreativnije načine.

Fotogalerija: Od zrna do kruha  

Autorica teksta: Maja Šokota, mag.prim.edu.

Pročitajte još

Božić u Petru

Dvojica učenika 6. a razreda i jako dobrih prijatelja Paško Denona i Andrija Šoša tri su mjeseca predano radili i napravili jaslice od šperploča. Željeli su uljepšati našu školu i donijeti duh Božića koji nam je u ovo...

Na putu dobrote 6

Učenici 1. b i 3. c razreda u produženom boravku čitavu školsku godinu sudjeluju u eTwinning projektu Na putu dobrote. Cilj projekta je potaknuti svijest među učenicima o njihovim sposobnostima kako bi promijenili svijet počevši od sebe i dijeleći ono...

Skip to content